Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΙΘΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γιαούρτι
- άνιθος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι με τον άνιθο το λάδι το πιπέρι και το αλάτι και το ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Αν δούμε ότι είναι πυκνό τότε το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ψητό ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου