Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτα η φέτες σολομού
- λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- σκοινόπρασο
- ρίγανη
- βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρια διάφορα
- λάδι
- λεμόνι χυμό
- μέλι
- μουστάρδα
σάλτσα άνιθου

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα ταψί ρηχό βάζουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό την ρίγανη και το σκοινόπρασσο.
Ετοιμάζουμε το λάδι μαζί με το μέλι την μουστάρδα και τον χυμό.




Αλατοπιπερώνουμε το κάθε κομμάτι του σολομού και με ένα πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στις φέτες του λεμονιού.
Ρίχνουμε από πάνω ρίγανη και σκοινόπρασσο και αφήνουμε να μείνει για λίγες ώρες να ρουφήξει τα μυρωδικά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε τον σολομό μας για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα



Σερβίρουμε με σάλτσα άνιθού αν θέλουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου