από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φιλέτα η φέτες σολομού
- λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- σκοινόπρασο
- ρίγανη
- βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρια διάφορα
- λάδι
- λεμόνι χυμό
- μέλι
- μουστάρδα
σάλτσα άνιθου
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα ταψί ρηχό βάζουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό την ρίγανη και το σκοινόπρασσο.
Ετοιμάζουμε το λάδι μαζί με το μέλι την μουστάρδα και τον χυμό.
Αλατοπιπερώνουμε το κάθε κομμάτι του σολομού και με ένα πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στις φέτες του λεμονιού.
Ρίχνουμε από πάνω ρίγανη και σκοινόπρασσο και αφήνουμε να μείνει για λίγες ώρες να ρουφήξει τα μυρωδικά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε τον σολομό μας για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Σερβίρουμε με σάλτσα άνιθού αν θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου