Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


από την Giota Haropoulou

 Υλικά
-  Κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
-  μοσχάρι χωρίς κόκαλο
- 1  μεγάλο κρεμμύδι
- δάφνη
- δεντρολίβανο
- τη φλούδα και το χυμό ενός λεμονιού
- 1  κουταλιά της σούπας κρασί λευκό ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο
- λίγη μουστάρδα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρέατα σε λεπτές λωρίδες η κύβους σε μέγεθος καρυδιού, και κόβουμε και το κρεμμύδι όπως στη σαλάτα.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί με ελάχιστο νερό και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τη δάφνη.    
Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και ένα ποτήρι νερό όπου  έχουμε διαλύσει σε αυτό μουστάρδα όση μας αρέσει ανάλογα με το κρέας. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου χυλώσει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη κουζίνα.
Έτοιμο!!!
Για όσους κάνουν δίαιτα συνοδεύεται από λαχανικά, για τους υπολοίπους με ρύζι η πατάτες τηγανίτες η πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου