Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- 10 κυδώνια καθαρισμένα -βρασμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι
- 2 κούπες ζάχαρη καστανή
- ½  χυμός λεμονιού
- ½  ποτήρι νερό ζάχαρη καστανή
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι πού βράσαμε μαζί με τα κυδώνια
- λίγα καρύδια

Εκτέλεση
Αφού κάναμε την διαδικασία της πολτοποίησης των κυδωνιών, ρίχνουμε τη ζάχαρη,  το νερό και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιουν όλα τα υγρά τους. 
Προσέχοντας πάντα να μην κολλήσει. 
Αφαιρούμε τον γλυκάνισο.
Έπειτα στρώνουμε σε ταψί ρηχό και πάνω σε μία λαδόκολλα, σκεπάζουμε και περιμένουμε 3 μέρες νά στεγνώσει. Γίνεται σαν ζελεδάκι.
Προσθέτουμε καρύδια.
Τυλίγουμε σε ατομική μερίδα και αποθηκεύουμε σε σιδερένιο κουτί.
Πεντανόστιμο!

Ο αστεροειδής γλυκάνισος κάνει την διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου