Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΛΕΜΟΝΟΤΟΥΡΤΑ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- βανίλια
- 1/2 νεσιστέ ή κορνφλάουερ
- 1 μπέκιν
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την κρέμα
-  6 κουταλιές κορν φλάουρ
- ½  κούπας ζάχαρη
- 3 αυγά
- ¼  κούπας χυμό λεμονιού
- 2 κούπες γάλα
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 2 κούπες σαντιγί


Εκτέλεση
Χτυπάμε  τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια στην μεγαλύτερη ταχύτητα 5 λεπτά .
Μετά κοσκινίζουμε το  αλεύρι, το  1/2 νεσιστέ ή κορνφλάουερ, το 1 μπέκιν και με σπάτουλα ενσωματώνουμε σιγά σιγά
Ρίχνουμε και ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα 20 ΄σε καυτό φούρνο170 βαθμούς αέρα, καλού κακού δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι,  το πολύ να χρειασθεί άλλα 5 λεπτά
Μετά αφού κρυώσει τελείως το κάνουμε φέτες!


Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.



Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο. 
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
Αφού κρυώσει, την ανακατεύουμε απαλά με τη σαντιγί. 


Μετά στήνουμε  την τούρτα μας και την στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και τρούφα σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου