Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΥΠΙΕΣ ΡΑΓΟΥ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- σουπιές κατεψυγμένες (κομμένες μικρά κομμάτια)
- 1 ποτήρι κρασί ροζέ
- 1 ποτήρι νερό.
- 1 καρότο σε ροδέλες
- λίγο σέλερι
-1 κουταλιά μαϊντανός
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 5 μέτριες πατάτες (κομμένες στα 4)
- μαϊντανός
-κουρκουμάς σκόνη
-λεμονοθύμαρο
-αλατοπίπερο
λάδι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί ρίχνουμε νερό-σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου