Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΕΛΑΦΡΥ





από την Γιάννα Παραασχοπούλου

Υλικά
- 1 λάχανο
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- πιπεριές σε ροδέλες
- 1 μικρή ντομάτα  κομμένη καρέ
- μαϊντανός
- σέλινο
- αλατοπίπερο
- χυμό 1 λεμονιού
- 3/4 φλιτ. του καφέ ρύζι
-  3-4 καρότα σε ροδέλες
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

 Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο νεράκι, για να μαραθεί. 



Προσθέτουμε το λάχανο κομμένο σε μέτρια κομμάτια.



 Αφού μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας.




Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ρίχνουμε λίγο νερό καυτό, το λεμόνι  και  αμέσως μετά το ρύζι. 
Ανακατεύουμε καλά αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. 
Αφήνουμε να βράσει   και να φουσκώσει το ρύζι. 
Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μας 1 κουταλάκι λάδι.
Καλή μας όρεξη!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου