Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- τυριά διάφορα που λιώνουν
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- κρέμα γάλακτος ( την αντικατέστησα με γάλα εβαπορέ αδιάλυτο )



Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες στρογγυλές.
Τι; αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν μισάωρο και βάλε για να ξεπικρίσουν.



Τις ξεπλένουμε και αφού τις στύψουμε τις απλώνουμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
Τις λαδώνουμε με ένα πινελάκι και ρίχνουμε το πιπέρι.
Τις βάζουμε στο γκρίλ να στεγνώσουν. 



Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες.
Ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο μπέικον και από πάνω λίγο γάλα εβαπορέ.



Βάζουμε ξανά άλλη μια στρώση μελιτζάνες τυριά μπέικον και γάλα.





Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου