από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- τυριά διάφορα που λιώνουν
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- κρέμα γάλακτος ( την αντικατέστησα με γάλα εβαπορέ αδιάλυτο )
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες στρογγυλές.
Τι; αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν μισάωρο και βάλε για να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και αφού τις στύψουμε τις απλώνουμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
Τις λαδώνουμε με ένα πινελάκι και ρίχνουμε το πιπέρι.
Τις βάζουμε στο γκρίλ να στεγνώσουν.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες.
Ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο μπέικον και από πάνω λίγο γάλα εβαπορέ.
Βάζουμε ξανά άλλη μια στρώση μελιτζάνες τυριά μπέικον και γάλα.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου