Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδου
- λάδι
-1  μπρόκολο
- 1 ποτηράκι ούζο
- γαρίδες
- αλατοπίπερο
- καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το  κρεμμύδι με το σκόρδο σε λάδι . Προσθέτουμε τις φουντίτσες από ένα μπρόκολο και σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
Σβήνουμε με ένα ποτηράκι ούζο και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο νερό. 
Τα  βράζουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και όποιος αντέχει καυτερό.
Σε 10 λεπτά έτοιμο!!!!!!

Συνοδεύει ρύζι η ζυμαρικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου