Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- καβούρια
- μακαρόνια
Για την σάλτσα
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο,
-  πάπρικα,
- πιπέρι
 - κανέλα σε σκόνη
 - αλάτι
- ζωμό καβουριών,
- καβουρόψυχα
-  μαϊντανό
- ντοματοχυμό

Εκτέλεση
Βράζουμε τα καβούρια και τα καθαρίζουμε. Κρατάμε το ζουμί γιατί θα μας χρειαστεί για να βράσουμε τα μακαρόνια αλλά και για την σάλτσα.



Ετοιμάζουμε την σάλτσα: τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό καβουριών και τα μπαχαρικά κι αφήνουμε να βράσει.
 Όταν έχουν βράσει τα κρεμμύδια και έχει πήξει η σάλτσα προσθέτουμε την καβουρόψυχα και τον μαϊντανό. 
Αφήνουμε να βράσει αλλά 5 λεπτά και είναι έτοιμο. 
Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζουμί απ το καβούρι που έχουμε κρατήσει(όχι τελείως, να κρατάνε τα μακαρόνια)τα σουρώνουμε, προσθέτουμε την σάλτσα κι ανακατεύουμε να πάει παντού. 
Μπορούμε να κρατήσουμε λίγες δαγκάνες σπασμένες λίγο και να τις προσθέσουμε στην σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου