Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ρεβίθια βρασμένα
- νερό, στο οποίο βράσαμε τα ρεβίθια
- λιαστές ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλατοπίπερο
- καυτερές  πιπεριές
-λάδι από τις λιαστές ντομάτες
-  σχοινόπρασο
-  χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Αφού βράσουν τα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1-2 κούπες   από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Βάζουμε τα ρεβίθια  στο μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα στέρεα υλικά και αλέθουμε.
Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Δοκιμάζουμε και αλτοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο 1-2 λιαστές ντομάτες , λίγο λεμόνι και λάδι.
Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

 Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου