Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ









από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- ψίχα καβουριού
- ελαιόλαδο
- μαγιονέζα(ανάλογη με την ποσότητα καβουριού)
-  λίγη κέτσαπ
- άνηθο ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση

Βάζουμε την καβουρόψυχα σ ένα μπολ



προσθέτουμε ελαιόλαδο ίσα να αλειφτεί η ψίχα, μαγιονέζα, κέτσαπ(1-2 κουταλιές),άνηθο, κρεμμυδάκια κι ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. 


Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε για να ενωθούν οι γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου