Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Cheese cake


από την Eleni Kariofilli

Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ
- 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα
- 250 γρ μαργαρίνη με βούτυρο
- ½ ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ τυρί κρέμα
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα (τα τρίβω με τα χέρια, αλλά μπορούμε αν θέλουμε να τα τρίψουμε στο μουλτι). 
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο κι ανακατεύουμε να πάει παντού. 
Στρώνουμε το μπισκότο σε ένα πυρέξ και πατάμε καλά με τα χέρια ώστε να γίνει σαν βάση τάρτας. 
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει κανένα μισάωρο. 
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το ζαχαρούχο γάλα  και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν.  
Βάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα τρίωρο. Προσθέτουμε την μαρμελάδα πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου