Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΛΟΥΔΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


από την Manesoula Toxotina

Υλικά
- 1 ρολό κοτόπουλο μέτριο γεμιστό με κασέρι ,παρίζα
- 1.5 κιλά πατάτες με τη φλούδα στα τέσσερα κομμένες
- 3 κ.σ μουστάρδα απλή
- 10 φέτες μπέικον καπνιστό σε κομματάκια
- 2 κύβους κνορ κοτόπουλο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ κορν φλάουερ(προαιρετικά)
- αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μαντεμένια γάστρα το ρολό κοτόπουλο και έχουμε πλύνει τις πατάτες με ζεστό νεράκι και τις έχουμε τρίψει ελαφρά με ένα σφουγγάρι κουζίνας, να φύγει ένα μέρος της φλούδας τους.
Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες για να μπορούν να ψηθούν παράλληλα με το κρέας, τις αλατίζουμε ελάχιστα, διότι βάζουμε κνορ.
Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε το μισό ζεστό νερό, τους 2 κύβους και τους διαλύουμε, τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και τις καλύπτουμε σχεδόν μέχρι τη μέση.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νεράκι χλιαρό.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 0 .
Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο, στη 1 ώρα και 45 λεπτά γυρνάμε το ρολό και σκορπίζουμε το μπέικον πάνω στις πατάτες.
Όταν οι πατάτες ψηθούν καλά, σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάουερ με το λεμόνι και περιχύνουμε να δέσει η σάλτσα.
Συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από παντού, το γυρνάμε. αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Οι πατάτες έχουν σταματήσει να ψήνονται από τη στιγμή που ρίξαμε το λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου