από Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- γραβιέρα τριμμένη
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- ένταμ τριμμένο
- 2 αυγά
- γάλα
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- λάδι
- φύλλο χωριάτικο
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το φύλλο μας στο μέγεθος του ταψιού.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε κάτω ένα φύλλο.Το λαδώνουμε και βάζουμε και δεύτερο φύλλο.Λαδώνουμε ξανά.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα τυριά.
Στην συνέχεια λαδώνουμε κάθε φύλλο και ρίχνουμε τυριά στην επιφάνεια.
Τα μαζεύουμε με τα χέρια μας σαν ακορντεόν.
Τα τοποθετούμε στο ταψί μας το ένα δίπλα στο άλλο.
Σκεπάζουμε την πίτα με δύο τελευταία φύλλα και κόβουμε την πίτα μας με το μαχαίρι.
Σε ένα μπόλ έχουμε χτυπήσει τα αυγά το γάλα,το πιπέρι και το μπέκιν πάουντέρ.
Περιχύνουμε την πίτα μας και την τοποθετούμε για λίγο στο ψύγείο για να ρουφήξει η τυρόπιτα το μείγμα.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου