Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ




από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- γραβιέρα τριμμένη
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- ένταμ τριμμένο
- 2 αυγά
- γάλα
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- λάδι
- φύλλο χωριάτικο
- πιπέρι



Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο μας στο μέγεθος του ταψιού.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε κάτω ένα φύλλο.Το λαδώνουμε και βάζουμε και δεύτερο φύλλο.Λαδώνουμε ξανά.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα τυριά.
Στην συνέχεια λαδώνουμε κάθε φύλλο και ρίχνουμε τυριά στην επιφάνεια.



Τα μαζεύουμε με τα χέρια μας σαν ακορντεόν.
Τα τοποθετούμε στο ταψί μας το ένα δίπλα στο άλλο.




Σκεπάζουμε την πίτα με δύο τελευταία φύλλα και κόβουμε την πίτα μας με το μαχαίρι.
Σε ένα μπόλ έχουμε χτυπήσει τα αυγά το γάλα,το πιπέρι και το μπέκιν πάουντέρ.
Περιχύνουμε την πίτα μας και την τοποθετούμε για λίγο στο ψύγείο για να ρουφήξει η τυρόπιτα το μείγμα.



Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου