Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΑΓΚΙΝΑΡΟΣΟΥΠΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- αγκινάρες
- καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά
-1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
 - αλατοπίπερο
- λάδι
Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις έχουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά με λίγο νερό για να μαραθούν.




Αφού βράσουν, αλλά να κρατάνε λίγο, προσθέτουμε το ρύζι και ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει καλά η σούπα μας.
Αλατοπιπερώνουμε .


Κάνουμε και το αυγολέμονο , το προσθέτουμε στο φαγητό , ανακινούμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου