Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΌ ΡΥΖΙ


από τον Αρης Πασπαλάς

Υλικά

- κατσίκι ( ότι έμεινε από το Πάσχα ή παϊδάκια)
- ρύζι ( ανάλογα με τις μερίδες )
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 φύλλο δάφνης
- ½  κλωναράκι δεντρολίβανου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ σ βούτυρο
- 2 κ σ μουστάρδα
- χυμός από ένα λεμόνι
- ½  ποτήρι λευκό κρασί
Για το ρύζι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- κρόκος Κοζάνης ( προαιρετικά )
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας 10-15 λεπτά (ανάλογα το πάχος των κομματιών) μαζί με το σκόρδο , την δάφνη και το δεντρολίβανο

Στραγγίζουμε καλά το κρέας κρατώντας τα αρωματικά που βάλαμε στο βράσιμο
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με ½ κγ ζάχαρη 
Αφού το έχουμε δουλέψει καλά προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα αρωματικά από πριν
Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πιεί όλο το βούτυρο και να αρχίσει να ροδίζει 
Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και 3-4 κουταλιές από το ζωμό δουλεύοντας τα υλικά στο τηγάνι
προσθέτουμε τον  χυμό λεμονιού και την μουστάρδα , ανακατεύοντας μέχρι να φύγουν τα υγρά .
Ανεβάζουμε την φωτιά και όταν το κρέας γίνει καστανό σβήνουμε με κρασί
Αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ .
Ετοιμάζουμε το ρύζι.
Στον ζωμό προσθέτουμε το βούτυρο και το ρύζι μαζί με τα αρωματικά ,όταν πάρει βράση μετά από 10 λεπτά σβήνουμε και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να γίνει μόνο του από την φυσική θερμοκρασία.

Σουρώνουμε και περνάμε το ρύζι στο τηγάνι μαζί με πιπέρι για 5-7 λεπτά αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη σταφίδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου