- ρύζι ( ανάλογα με τις μερίδες )
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κλωναράκι δεντρολίβανου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ σ βούτυρο
- 2 κ σ μουστάρδα
- χυμός από ένα λεμόνι
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
Για το ρύζι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- κρόκος Κοζάνης ( προαιρετικά )
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας 10-15 λεπτά (ανάλογα το πάχος των κομματιών) μαζί με το σκόρδο , την δάφνη και το δεντρολίβανο
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με ½ κγ ζάχαρη
Αφού το έχουμε δουλέψει καλά προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα αρωματικά από πριν
Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και 3-4 κουταλιές από το ζωμό δουλεύοντας τα υλικά στο τηγάνι
προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα , ανακατεύοντας μέχρι να φύγουν τα υγρά .
Ετοιμάζουμε το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου