Παντεσπάνι
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κουτ. γλυκ . κανέλα
- ½ κουτ. γλυκ . γαρίφαλο
- 1 βανίλια
- 1 μπέικιν
- 3 φλυτζάνια νερό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- χυμός από μισό λεμόνι
Κρέμα
- 2 κιλά γάλα
- 4 κρόκοι αυγών
- 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 φουσκωτή κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν , τη βανίλια , την κανέλα και το γαρίφαλο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι , βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και τις βανίλιες.
Σερβίρουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι και πάνω ρίχνουμε την κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου