Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπούτι από κατσίκι
- λάδι
- μουστάρδα
- χυμός λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- ρίγανη
- θυμάρι
- σκόρδα 
- κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λαδόκολλα


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Απλώνουμε το κρέας πάνω στην λαδόκολλα και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.



Σε μια κούπα βάζουμε την μουστάρδα το λάδι και το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε .
Στις τομές του κρέατος βάζουμε τα σκόρδα και το κεφαλοτύρι.
Περνάμε με ένα πινέλο το κρέας και από τις δυο πλευρές και το πασπαλίζουμε με τα αρωματικά φυτά μας.
Το αλατίζουμε και ρίχνουμε και πιπέρι.



Κλείνουμε το κρέας στην λαδόκολλα και το δένουμε καλά με σπάγκο.



Το ψήνουμε στον φούρνο για αρκετή ώρα στους 150 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου