Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ




από τη  Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι λάδι (εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο, αλλά καλό είναι και οποιοδήποτε άλλο
- 1 κιλό αλεύρι 
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 ποτήρι νερό 
- 1 κουταλάκι κανέλα ( επειδή μου αρέσει πολύ η κανέλα του ρίχνω αλύπητα!!!!!!!!!!!!!!!)


Εκτέλεση
Η πλέον δύσκολη: τα ρίχνεις όλα μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις ώσπου το μείγμα να μην κολλάει στα χέρια -μοιάζει με τη ζύμη του ψωμιού. ¨
Έχω παρατηρήσει ότι αν το αλεύρι είναι σκληρό θα χρειαστεί λίγο παραπάνω νεράκι  Στο πλάσιμο μπορούμε να αλείβουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι, βοηθάει πολύ.




Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 170 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα (προσοχή στο ψήσιμο γιατί δεν αλλάζουν έντονα χρώμα και μπορεί να τα αφήσετε παραπάνω και να βγουν κριτσανιστά, εκτός και αν τα προτιμάτε ξεροψημένα και όχι αφράτα.) Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα......


Εύχομαι καλή επιτυχία αν και είναι σίγουρη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου