Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΕΣ ΣΑΛΑΤΑ


από τον Athanasios Panagaris

Υλικά
- κληματσίδες
- 1-2 κλαδιά αγριομάραθου
- μερικές σκελίδες σκόρδου
- λάδι
- ξίδι
- αλάτι

Εκτέλεση
Μαζεύουμε τις πιο τρυφερές κορφές από το αμπέλι μας. 


Τις πλένουμε και τις βράζουμε σε σκέτο νερό για περίπου 15 λεπτά.


Στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο πιάτο μας τον αγριομάραθο για γεύση και άρωμα. 


Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 


Καρυκεύουμε με αλάτι, ξίδι και ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου