από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κοφτό μακαρονάκι
- ελιές ψιλοκομμένες
- κάπαρη
- αγγουράκι τουρσί σε φέτες
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- αντζούρι η αγγούρι ψιλοκομμένο
- φέτα ψιλοκομμένη
- αυγό βραστό ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Για την σάλτσα
- λάδι
- σκόρδο πολτοποιημένο
- ξύδι μπαλσάμικο
- κέτσαπ καυτερό
- γιαούρτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν αφού τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας να είναι έτοιμα.
Όταν το ζυμαρικό είναι κρύο ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μακαρονάκι.
Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα χτυπώντας τα υγρά υλικά μας με το σκόρδο και προσθέτουμε και το ανάλογο γιαούρτι.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας με την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο πριν την φάμε για να είναι δροσερή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου