Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοφτό μακαρονάκι
- ελιές ψιλοκομμένες
- κάπαρη
- αγγουράκι τουρσί σε φέτες
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- αντζούρι η αγγούρι ψιλοκομμένο
- φέτα ψιλοκομμένη
- αυγό βραστό ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι

Για την σάλτσα

- λάδι
- σκόρδο πολτοποιημένο
- ξύδι μπαλσάμικο
- κέτσαπ καυτερό
- γιαούρτι




Εκτέλεση

Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν αφού τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας να είναι έτοιμα.
Όταν το ζυμαρικό είναι κρύο ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μακαρονάκι.


Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα χτυπώντας τα υγρά υλικά μας με το σκόρδο και προσθέτουμε και το ανάλογο γιαούρτι.


Περιχύνουμε την σαλάτα μας με την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο πριν την φάμε για να είναι δροσερή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου