Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μισό κιλό κιμά
- 1/4 του φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ξερό περασμένο στο μούλτι
- λίγο λάδι
- 5 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
- λίγο κουρκουμά
- ένα κομματακι βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού




Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζω τον κιμά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το αλάτι το πιπέρι μια πρέζα κουρκουμά τον άνιθο το λάδι και το ρύζι αφού το έχω πλύνει καλά.
Τα ζυμώνω πολύ καλά.


Σε μια πιατέλα βάζω αλεύρι και αλευρώνω τα γιουβαρλάκια που έχω πλάσει.


Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό να βρασει μαζί με τον κύβο κρέατος.
Ρίχνω το ψιλοκομμένο καρότο.


Όταν πάρει βράση τότε ρίχνω ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και αφού χαμηλώσω την θερμοκρασία αφήνω να βράσουν για μισή ώρα.
Προσθέτω στο ζουμί και το βούτυρο.


Χτυπώ τα αυγά με το λεμόνι και ρίχνω λίγο ζουμί από την σούπα.
Αδειάζω το χτυπημένο αυγό μέσα στην σούπα και ανακατεύω σιγά σιγά αφού το αποσύρω από την φωτιά.
Το φαγητό μας έτοιμο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου