Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

από την Despoina Maraki

Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα κόκα κόλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλυκού σόδα φαγητού
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 3-4 κούπες αλεύρι (
όσο τραβήξει)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη ,προσθέτω τη κανέλα ,το μπεικιν και τη σόδα...ρίχνω την κόκα-κόλα .Μόλις αφρίσει κοσκινίζω το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι το μίγμα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Ξεκουράζω τη ζύμη για μισή ώρα περίπου.
Ψήνω στους 170 μέχρι να πάρουν χρώμα..
Όσο πιο μικρά τα φτιάξουμε τόσο πιο τραγανά γίνονται!!!
Πασπαλίζω με κανέλα και ζάχαρη πριν τα βάλω στο φούρνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου