από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- αλεύρι
- νερό
- αυγό
- μια βανίλια
- μπανάνα κομμένη σε φέτες
- σταφίδες
- κανέλα
- μέλι
Εκτελεση
Φτιάχνουμε μια νερουλή ζύμη με το αλεύρι το νερό το αυγό και την βανίλια.
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
Σε ένα τηγάνι τεφλόν μαραίνουμε την μπανάνα που την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε και τις σταφίδες και την κανέλα.
Τα βάζουμε σε μια άκρη τα υλικά και ετοιμάζουμε την τηγανίτα.
Βάζουμε στο τεφλόν ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε λίγη ζύμη οπότε μόλις ψηθεί από την μια μεριά την γυρνάμε και από την άλλη να ψηθεί και από εκεί.
Τότε αδειάζουμε την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει στην μισή τηγανίτα.
Την διπλώνουμε στην μέση και η γεμιστή τηγανίτα έτοιμη.
Την σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.
Παρατηρήσεις
Η γέμιση μπορεί να είναι με ότι επιθυμούμε όπως:
- καρύδια μήλο σε φέτες και κανέλα.
- μπισκότο τριμμένο σοκολάτα τριμμένη και σταφίδες
- δαμάσκηνα αποξηραμένα με μήλο
- διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα με καρύδια η αμύγδαλα.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε τις τηγανίτες με αλμυρή γέμιση.
Φαντασία να έχουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου