Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι
- νερό
- αυγό
- μια βανίλια
- μπανάνα κομμένη σε φέτες 
- σταφίδες 
- κανέλα
- μέλι



Εκτελεση

Φτιάχνουμε μια νερουλή ζύμη με το αλεύρι το νερό το αυγό και την βανίλια.
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
Σε ένα τηγάνι τεφλόν μαραίνουμε την μπανάνα που την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε και τις σταφίδες και την κανέλα.
Τα βάζουμε σε μια άκρη τα υλικά και ετοιμάζουμε την τηγανίτα.
Βάζουμε στο τεφλόν ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε λίγη ζύμη οπότε μόλις ψηθεί από την μια μεριά την γυρνάμε και από την  άλλη να ψηθεί και από εκεί.
Τότε αδειάζουμε την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει στην μισή τηγανίτα.
Την διπλώνουμε στην μέση και η γεμιστή τηγανίτα έτοιμη.
Την σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Παρατηρήσεις

Η γέμιση μπορεί να είναι με ότι επιθυμούμε όπως:
- καρύδια μήλο σε φέτες και κανέλα.
- μπισκότο τριμμένο σοκολάτα τριμμένη και σταφίδες
- δαμάσκηνα αποξηραμένα με μήλο
- διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα με καρύδια η αμύγδαλα.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε τις τηγανίτες με αλμυρή γέμιση.
Φαντασία να έχουμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου