από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές κάπαρη
- γιαούρτι 2% στραγγιστό περίπου 2 κεσεδάκια
- καρύδια ψιλοκομμένα
- λάδι
- 1-2 κουταλιές ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τον μαϊντανό την κάπαρη,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Για να το διευκολύνουμε προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι.
Αδειάζουμε σε ένα μπόλ το μείγμα του μαϊντανού.
Σε ένα άλλο μπόλ έχουμε το γιαούρτι.
Προσθέτουμε την πάστα μαϊντανού στο γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί λάδι και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το καρύδι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ντίπ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί η σαν συνοδευτικό σε κρέας η ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου