Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές κάπαρη
- γιαούρτι 2% στραγγιστό περίπου 2 κεσεδάκια
- καρύδια ψιλοκομμένα
-  λάδι
- 1-2 κουταλιές ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τον μαϊντανό την κάπαρη,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Για να το διευκολύνουμε προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι.
Αδειάζουμε σε ένα μπόλ το μείγμα του μαϊντανού.
Σε ένα άλλο μπόλ έχουμε το γιαούρτι.


Προσθέτουμε την πάστα μαϊντανού στο γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί λάδι και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το καρύδι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ντίπ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί η σαν συνοδευτικό σε κρέας η ψάρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου