από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα να μείνουν.
Κάποιες άλλες τις τρυπάμε με το πηρούνι και τις ψήνουμε στον φούρνο.
Μετά το μισάωρο πλενουμε καλά τις μελιτζάνες για να φύγει το αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ταψί απλώνουμε χαρτί αντικολλητικό και απλώνουμε τις μελιτζάνες.
Με ένα πινέλο τις αλείφουμε λάδι.
Τις ψήνουμε στον αέρα μέχρι να δούμε πως πήραν χρώμα.
Μόλις γίνουν τις γυρίζουμε τις ξαναλαδώνουμε και τις ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις απλώνουμε σε λαδόκολλα στρώσεις.
Τις βάζουμε σε σακούλα και με τον σακουλοποιό σφραγίζουμε την σακούλα.
Γράφουμε τι είναι και ημερομηνία και μπαίνουν στην κατάψυξη.
Τις άλλες..που ψήσαμε ολόκληρες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε με το μαχαίρι σε ψηλά
κομμάτια.
Τις βάζουμε στην σακούλα και την σφραγίζουμε για να μπουν στον καταψύκτη.
Οι πρώτες σε φέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μουσακά κλπ...
Οι ψιλοκομμένες χρησιμοποιούνται για πουρέ μελιτζάνας η μελιτζανοσαλάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου