Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- μπουτάκι αρνίσιο
- λάδι
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- ρίγανη
- 1-2 κουταλιές μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- μουστάρδα
- κεφαλοτύρι
- σκόρδο κατά βούληση
- λίγο νερό



Εκτέλεση.

Πλένουμε το μπουτάκι του αρνιού και το αλατοπιπερώνουμε.
Το πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη.
Ανάμεσα από  το σπάσιμο  στο κρέας τοποθετούμε δεντρολίβανο φρέσκο,σκόρδο και κομμάτια από κεφαλοτύρι.
Χτυπάμε το μέλι το λάδι, την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας.
Ρίχνουμε λίγο νερό στην γάστρα μέσα και την κλείνουμε με το καπάκι.



Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ξεκινάμε να το ψήνουμε.
Στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου