από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μπουτάκι αρνίσιο
- λάδι
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- ρίγανη
- 1-2 κουταλιές μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- μουστάρδα
- κεφαλοτύρι
- σκόρδο κατά βούληση
- λίγο νερό
Εκτέλεση.
Πλένουμε το μπουτάκι του αρνιού και το αλατοπιπερώνουμε.
Το πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη.
Ανάμεσα από το σπάσιμο στο κρέας τοποθετούμε δεντρολίβανο φρέσκο,σκόρδο και κομμάτια από κεφαλοτύρι.
Χτυπάμε το μέλι το λάδι, την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας.
Ρίχνουμε λίγο νερό στην γάστρα μέσα και την κλείνουμε με το καπάκι.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ξεκινάμε να το ψήνουμε.
Στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου