από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 μέρη μελιτζάνας ψητής
- 2 μέρη πιπεριές Φλωρίνης ψητές
- 1 μέρος κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 μέρος χυμός ντομάτας
- λάδι περίπου 2 ποτήρια
- 2 κουταλιές ξύδι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
Ψήνουμε στον φούρνο τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε πάνω σε ένα ξύλο με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι χωρις όμως να μας καεί.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον χυμό της ντομάτας.
Τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες,
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.
Μειώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν.
Ψήνουμε την ζακούσκα σε χαμηλή φωτια για 40-50 λεπτά...μέχρι να μας δώσει μια πιο πηχτή υφή.
Παρατηρήσεις
1.Μπορούμε να διατηρήσουμε την ζακούσκα σε αποστειρωμένα βάζα κολουθώντας τοους κανόνες αποστείρωσης και μπορούμε να τις έχουμε για τον χειμώνα.
2.Τις πιπεριές τις βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι για να <<ιδρώσουν>> και να ξεφλουδίζονται με ευκολία.
3.Τις μελιτζάνες τις κόβουμε στην μέση όταν ψηθούν και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου