Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ


 από την Giota Haropoulou


Υλικά
- σκορπίνες 
- ξερά κρεμμύδια
- μερικές σκελίδες σκόρδου
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1 φύλλο δάφνης ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε
- αλατοπίπερο
- πάπρικα κατά βούληση 

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφρά μπόλικα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.


Μετά βράσουν με νεράκι  καλά τα πολτοποιούμε και προσθέτουμε  το  σκόρδο και το ψάρι.


Αν θέλουμε βάζουμε μια δάφνη,  αλάτι πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.


Μόλις βράσει το ψάρι (δε θέλουμε να έχει υγρά θέλουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα του), προσθέτουμε χυμό λεμονιού για όσο ακόμα έχει βρασμό με σβηστό μάτι και τέλος.


Κανονικά γίνεται με σκορπίνες αλλά βάζουμε και ότι άλλο ψάρι θέλουμε.

Για να γίνει πιο υγιεινό και πιο ελαφρύ φυσικά , μαραίνω τα κρεμμύδια με νερό και  βάζω το λάδι μαζί με το λεμόνι μόλις σβήσω τη κουζίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου