Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Ζύμη αλμυρής τάρτας
- 2 αυγά
- τυρί φέτα
- τυρί τριμμένο
- λίγο ανθότυρο
- πιπέρι
- 3 με 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε:

- ελιές ψιλοκομμένες 
- πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- ρίγανη




Εκτέλεση

Κόβουμε την φέτα και την λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και το τριμμένο τυρί.
Ρίχνουμε το γιαούρτι με το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά και ενώνουμε τα υλικά μας.
Απλώνουμε στο ταψάκι μας την ζύμη αλμυρής τάρτας και ρίχνουμε την γέμιση στην ζύμη.
Γυρνάμε την περίσσια ζύμη προς τα μέσα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου