Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φλιτζάνι πληγούρι
- ζεστό νερό
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα

- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα
- κάπαρη
- ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- κύμινο




Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το πληγούρι για μισή ώρα σε καυτό νερό.


Κόβουμε τα λαχανικά μας σε πολύ μικρά κυβάκια.


Στραγγίζουμε το πληγούρι και το βάζουμε σε μια  λεκανίτσα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα μυρωδικά μας και τα ανακατεύουμε με το πληγούρι.
Προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι και κύμινο και ανακατεύουμε.


Περιχύνουμε την σαλάτα μας με την σάλτσα και η σαλάτα έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου