από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι πληγούρι
- ζεστό νερό
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα
- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα
- κάπαρη
- ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- κύμινο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το πληγούρι για μισή ώρα σε καυτό νερό.
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε πολύ μικρά κυβάκια.
Στραγγίζουμε το πληγούρι και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα μυρωδικά μας και τα ανακατεύουμε με το πληγούρι.
Προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι και κύμινο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας με την σάλτσα και η σαλάτα έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου