Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΤΥΡΟΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 6 φύλλα κρούστας κομμένα στην μέση
- φέτα θρυμματισμένη
- γκούντα τριμμένη
- ροκφόρ θρυμματισμένο
- ρεγκάτο τριμμένο
- 3 αυγά
- 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
- πιπέρι
- λάδι



Εκτέλεση

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στα τυριά.
Προσθέτουμε το πιπέρι.



Κόβουμε το φύλλο στην μέση.
Απλώνουμε μείγμα τυριών κατά μήκος του φύλλου και το γυρίζουμε σε ρολό.
Τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με λάδι.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου