Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σπόρια ροδιού 400 γραμμαρια
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 ποτήρι νερό
- 1 βανίλια σε σκόνη
- στέβια (onstevia)μισό φλυτζάνι
- χυμός από ένα λεμόνι



Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρόδια με την ζάχαρη.



Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Έχουμε κόψει τα μήλα σε κομματάκια.



Πιέζουμε με αυτό που φτιάχνουμε τον πουρέ να βγουν όλοι οι χυμοί από το ρόδι και να απομονωθούν τα σποράκια.



Διαπίστωσα ότι δεν βγήκαν όλοι οι χυμοί οπότε έβαλα ότι περίσσεψε στο μπλέντερ  με λίγο ζεστό νεράκι και το χτύπησα ελαφρά.
Το στράγγιξα και έβαλα τον πολτό στην κατσαρόλα.
Πήρε βράση και έριξα τα κομματάκια μήλου μαζί με την βανίλια και άφησα να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.



Πάλι έλιωσα τα κομματάκια μήλου και πρόσθεσα τον χυμό λεμονιού.



Πήρε μια βράση και η μαρμελάδα μας έτοιμη!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου