Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 σακουλάκι με αφυδατωμένες λιαστές ντομάτες.
- πιπέρια διάφορα(μαύρο πράσινο κόκκινο και λευκό)
- 2 φύλλα δάφνη
- ρίγανη
- θυμάρι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λίγο καρίνο



Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Ρίχνουμε τις αφυδατωμένες λιαστές ντομάτες μέσα και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Τις στραγγίζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Προσθέτουμε όσο βάζουμε τις ντομάτες τα μπαχαρικά μας και γεμίζουμε με ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου