Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΗΛΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 3-4 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- 3/4 του φλιτζανιού στέβια (onstevia)
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- χυμός ενός λεμονιού





Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.



Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα



Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στα καρότα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καρότο το μήλο την ζάχαρη την κανέλα και το νερό.



 Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.



Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράση καμιά  ώρα περίπου ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Όταν η μαρμελάδα έχει μαλακώσει αρκετά την πολτοποιούμε με αυτό που πολτοποιούμε τον πουρέ.
Τον βάζουμε σε βάζα τα οποία τα έχουμε αποστειρώσει με τον γνωστό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου