από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 3-4 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- 3/4 του φλιτζανιού στέβια (onstevia)
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στα καρότα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καρότο το μήλο την ζάχαρη την κανέλα και το νερό.
Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράση καμιά ώρα περίπου ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Όταν η μαρμελάδα έχει μαλακώσει αρκετά την πολτοποιούμε με αυτό που πολτοποιούμε τον πουρέ.
Τον βάζουμε σε βάζα τα οποία τα έχουμε αποστειρώσει με τον γνωστό τρόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου