Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΤΑΧΙΝΟΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 400 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια καρύδα
- 2 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές στέβια
- 3-4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας μας.



Εκτέλεση

Με το μιξεράκι χτυπάμε τα ταχίνι το κακάο την στέβια και το λικέρ.
Προσθέτουμε και την καρύδα και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά.



Με ένα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την κάνουμε μπαλίτσα και την πλαταίνουμε στο χέρι μας.
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε απλώσει σε ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.



Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν στην σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου