Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ




από την  Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κολοκύθα περίπου 3 κιλά
- 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
- ελαιόλαδο
- 3-4 πιπεριές Φλωρίνης
- λιαστές ντομάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά
 - μαϊντανός
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτα ψιλοκομμένη η πολτό ντομάτας 
Εκτέλεση
 Πλένουμε με ένα σφουγγαράκι την κολοκύθα πολύ καλά.



Αφαιρούμε τις ίνες και τα σπόρια, που τα κρατάμε για του χρόνου.
Την βάζουμε σε μια γάστρα, δυστυχώς το κατάστημα δεν διαθέτει ξυλόφουρνο.  Αφαιρούμε ένα   καπάκι από την κολοκύθα. 
Επειδή δεν μου την έπαιρνε στο ύψος αφαίρεσα από τα πλάγια ένα καπάκι, αφού την ξάπλωσα.



 Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 0
Ψήνουμε την κολοκύθα για 20 λεπτά περίπου.



Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση. 






Κόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και  τον δυόσμο. Σε ένα μούλτι βάζουμε την ντομάτα , τις λιαστές και αλέθουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα  στα κρεμμύδια και τα αρωματικά μας. 



Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε κι αυτό στο μπολ. 



Αλατοπιπερώνουμε .
Βγάζουμε την κολοκύθα μας από τον φούρνο και την γεμίζουμε. 

Δεν την γεμίζουμε ως πάνω με το ρύζι, επειδή θα φουσκώσει αρκετά. 



Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί καλά.



 Για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε τρυπάμε με ένα σουβλάκι. 


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο 


και σερβίρουμε χλιαρή.



Σημ. 1. το λάδι είτε το προσθέτουμε στη γέμιση είτε το ρίχνουμε ωμό στο πιάτο μας μόλις σερβίρουμε.
Σημ. 2. επειδή η κολοκύθα ψήθηκε πιο γρήγορα, την επόμενη φορά θα την βάλω μαζί με την γέμιση να ψηθούν, ταυτόχρονα.
Καλή μας όρεξη!!!!!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου