από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό σπόρια από ρόδι
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 2 βανίλιες
- ξύσμα ενός λεμονιού
- χυμό ενός λεμονιού
- ένα ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
.
Αφαιρούμε όλες τις μεμβράνες που υπάρχουν από τα ρόδια για να μην μας στυφίσει το γλυκό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σπόρια από τα ρόδια την ζάχαρη την κανέλα και το νερό.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε την βανίλια προς το τέλος.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα ρόδια ότι υγρά έχουν.
Όταν κρυώσει βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε να πάρει μια βράση για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού όσο σιγοβράζει και το κατεβάζουμε μόλις το σιρόπι δέσει.
Αποστειρώνουμε τα πλυμένα βάζα στον φούρνο στου 100 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε καλά.
Τα ξαναβάζουμε πάλι στο φούρνο γα να σφίξουν τα καπάκια των βάζων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου