Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΡΟΔΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό σπόρια από ρόδι
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 2 βανίλιες
- ξύσμα ενός λεμονιού
- χυμό ενός λεμονιού
- ένα ξυλάκι κανέλας




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.


.
Αφαιρούμε όλες τις μεμβράνες που υπάρχουν από τα ρόδια για να μην μας στυφίσει το γλυκό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σπόρια από τα ρόδια την ζάχαρη την κανέλα και το νερό.



Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε την βανίλια προς το τέλος.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα ρόδια ότι υγρά έχουν.
Όταν κρυώσει βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε να πάρει μια βράση για 15-20 λεπτά σε χαμηλή  φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού όσο σιγοβράζει και το κατεβάζουμε μόλις το σιρόπι δέσει.



Αποστειρώνουμε τα πλυμένα βάζα στον φούρνο στου 100 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε καλά.
Τα ξαναβάζουμε πάλι στο φούρνο γα να σφίξουν τα καπάκια των βάζων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου