Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες
- λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά φετάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- γραβιέρα τριμμένη
- 2 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- πιπέρι
- λάδι





Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Βράζουμε τα λουκάνικα.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά προσθέτοντας ελάχιστο νερό.
Τα αφήνουμε να σωθούν  τα υγρά που θα βγάλουν τα πιπερώνουμε και προσθετουμε λάδι και ρίγανη και ελαφρώς τα σωτάρουμε.


Βρέχουμε την κάθε τορτίγια βάζουμε τριμμένο τυρί μια κουταλιά από τα λαχανικά και από πάνω το βραστό λουκάνικο.


Ρίχνουμε λίγο μουστάρδα στο λουκάνικο και προσθέτουμε τυρί.
Απλώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και ακουμπούμε την κάθε τορτίγια διπλωμένη σαν σουβλάκι την μια δίπλα στην άλλη.


Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου