Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κούπα κριθαράκι
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3-4 πιπεριές σε ροδέλες
- 1 πράσο το άσπρο μέρος του
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμάς
- βραστό νερό
- λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικό)


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τα λαχανικά μας




Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.



Προσθέτουμε λίγο λίγο βραστό νερό, για να μην σταματήσει ο βρασμός και ανακατεύουμε συνεχώς.


Μόλις δούμε πως τελειώνει το νερό προσθέτουμε κι άλλο. Όταν γίνει και έχει αρκετό ζουμί ακόμα, προσθέτουμε τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε.
Κατεβάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα, για να μην βράσει άλλο.
Οσο στέκεται απορροφά το ζουμί που έχει.
Σερβίρουμε , ραντίζουμε με λίγο λάδι 



και προσθέτουμε και το τυρί από πάνω.
Σημ.: χωρίς το τυρί είναι μια ωραία συνταγή νηστίσιμη!!
Καλή μας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου