Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΚΕΜΠΑΠ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- μοσχοσίταρο
- κύμινο
- τοματοχυμός
- 2 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο αν την θέλουμε καυτερή





Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον χυμό και τα μπαχαρικά καθώς και λίγο νεράκι.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου