από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- ψωμί ψύχα μουλιασμένη σε γάλα
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο μούλτι
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- κύμινο
- μοσχοσίταρο
- σόδα
- ξύδι
- ελάχιστη κανέλα
- πίτες για σουβλάκια
- σάλτσα για κεμπάπ
- τζατζίκι
- κρεμμύδι σε φέτες ανακατεμένο με μαϊντανό
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα.
Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά και τα κρεμμύδια.
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αυγά το ψωμί και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε το λάδι την σόδα και το ξύδι και ξαναζυμώνουμε.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ενωθούν τα μυρωδικά.
Τα πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια.
Τα ψήνουμε στην σχάρα.
Ψήνουμε τις πίτες στο γκριλ η στο τηγάνι της κόβουμε σε πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
Γαρνίρουμε με σάλτσα για κεμπάπ και στο πλάι φέτες ντομάτας τζατζίκι και κρεμμύδι με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου