Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό κιμά
- ψωμί ψύχα μουλιασμένη σε γάλα
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο μούλτι
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- κύμινο
- μοσχοσίταρο
- σόδα
- ξύδι
- ελάχιστη κανέλα
- πίτες για σουβλάκια
σάλτσα για κεμπάπ
τζατζίκι
- κρεμμύδι σε φέτες ανακατεμένο με μαϊντανό




Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα.
Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά και τα  κρεμμύδια.
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αυγά το ψωμί και τα μπαχαρικά.


Προσθέτουμε το λάδι την σόδα και το ξύδι και ξαναζυμώνουμε.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ενωθούν τα μυρωδικά.


Τα πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια.


Τα ψήνουμε στην σχάρα.
Ψήνουμε τις πίτες στο γκριλ η στο τηγάνι της κόβουμε σε πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
Γαρνίρουμε με σάλτσα για κεμπάπ και στο πλάι φέτες ντομάτας τζατζίκι και κρεμμύδι με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου