Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΡΙΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 λεμόνια
-  6-7 μανταρίνια
- 7 -8 πορτοκάλια
(το βάρος όλων ήταν 1,5 κιλά καθαρισμένα)
- μισό κιλό φρουκτόζη
- ένα αστεροειδές
- ένα ξυλάκι κανέλα
- νερό 750 ml


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με τον παπατοκόφτη τις φλούδες από λεμόνια πορτοκάλια και μανταρίνια.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φλούδια να ζεματιστούν.
Χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναζεματάμε τα φλούδια.


Τα κόβουμε λεπτές λωρίδες και τα κρατάμε σε μια άκρη.
Κόβουμε τα πορτοκάλια τα λεμόνια και τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό να πάρουν μια βράση αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.


Τα κουκούτσια τα βάζουμε στην μεταλλική θήκη για το τσάι και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα για να βοηθήσουν στη πήξη της μαρμελάδας λόγω πηκτίνης.
Περνάμε τα εσπεριδοειδή από το μούλτι για να ομογενοποιηθούν καλύτερα.
Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την φρουκτόζη το αστεροειδές και την κανέλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύοντας την μαρμελάδα περιμένουμε να πήξει.


Έχουμε πλύνει τα βάζα και τα έχουμε αποστειρώσει.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα στα βάζα τα σφραγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για να αποστειρωθούν καλύτερα και να σφίξουν τα καπάκια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου