Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑΣ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 150 γραμμάρια γραβιέρα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες αφού βγάλουμε την φλούδα και τους σπόρους
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- ρίγανη
- λάδι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού
- φύλλο κρούστας




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά χωρίς νερό.


Όταν τελικά σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τότε ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε τότε και την ρίγανη και το πιπέρι.
Σε μια λεκανίτσα  λιώνουμε την φέτα.


Προσθέτουμε τα λαχανικά που σωτάρουμε και ανακατεύουμε.
Όταν ενωθούν τα υλικά θα προσθέσουμε και την γραβιέρα.
Πάλι ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί και το μείγμα μας έτοιμο.
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και 
Ετοιμάζουμε τα μπουρέκια με τον γνωστό τρόπο.


Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου