από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 150 γραμμάρια γραβιέρα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες αφού βγάλουμε την φλούδα και τους σπόρους
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- ρίγανη
- λάδι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού
- φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά χωρίς νερό.
Όταν τελικά σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τότε ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε τότε και την ρίγανη και το πιπέρι.
Σε μια λεκανίτσα λιώνουμε την φέτα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά που σωτάρουμε και ανακατεύουμε.
Όταν ενωθούν τα υλικά θα προσθέσουμε και την γραβιέρα.
Πάλι ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί και το μείγμα μας έτοιμο.
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και
Ετοιμάζουμε τα μπουρέκια με τον γνωστό τρόπο.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου