από Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος
- ψωμί μουλιασμένο
- κύμινο
- αλάτι
- αυγό
- σκόρδο
- πιπέρι
- λάδι
- 1 ποτηράκι κρασί
- σόδα
- ξύδι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια αφού τα αλευρώσουμε.
Όταν τηγανιστούν τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί.
Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού
Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένο καπάκι.
Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Σερβίρουμε με πουρέ η πατάτες τηγανιτές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου