Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- κιμάς μοσχαρίσιος
- ψωμί μουλιασμένο
- κύμινο
- αλάτι
- αυγό
- σκόρδο
- πιπέρι
- λάδι
- 1 ποτηράκι κρασί 
- σόδα 
- ξύδι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- χυμός λεμονιού




Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια αφού τα αλευρώσουμε.
Όταν τηγανιστούν τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί.
Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού
Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένο καπάκι.
Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ.


Σερβίρουμε με πουρέ η πατάτες τηγανιτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου