από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ένα μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από δύο πορτοκάλια
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- καρίνο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό (προσωπικά έβαλα κόκκινο)
- ένα κρασοπότηρο λάδι
- 2 κουταλιές μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε οριζόντιες φέτες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σε ένα μπώλ το αλάτι το πιπέρι καρίνο και θυμάρι και την ρίγανη.
Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το κρέας και βυθίζουμε τα σκόρδα στις τρύπες.
Αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε και το βάζουμε σε ένα μπώλ.
Του ρίχνουμε το ξύσμα και το περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και το κρασί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπώλ και το αφήνουμε να μείνει όλη νύχτα στην μαρινάδα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας στην γάστρα χωρίς την μαρινάδα και αφού χτυπήσουμε το μέλι με την μουστάρδα αλείφουμε όλο το κρέας με ένα πινέλο.
Το ψήνουμε περίπου για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Μετά την πρώτη ώρα προσθέτουμε στην γάστρα την μαρινάδα.
Κόβω ένα πορτοκάλι σε φέτες και τις βάζω πάνω στο κρέας...
Βάζουμε γύρο από το ρολό κυδωνάτες πατάτες και ολόκληρα καρότα έαν θέλουμε.
Τότε προσθέτουμε και το λάδι.
Καπακώνουμε την γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για άλλες 2 ώρες
Όταν έχει ψηθεί το φαγητό το ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου