από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ένα πακέτο μπισκότα πτιμπέρ τριμμένα στο μίξερ
- 120 γραμμάρια βιτάμ
- 250 γραμμάρια γιαούρτι τόταλ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 300 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
- μαρμελάδα φράουλα
- ένα ταψάκι με τσέρκι 20cm
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπώντας το μέχρι να γίνει όπως η κρέμα σαντιγύ.
Ανακατεύουμε λιωμένο βούτυρο με μπισκότο μέχρι να ενωθούν.
Έχουμε βάλει λαδόκολλα στο ταψάκι μας.
Rίχνουμε το μπισκότο όπου με την ανάποδη μεριά του ενός κουταλιού το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού και το πιέζουμε να σφίξει.
Ρίχνουμε από πάνω το τυρί μας όπου και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Το σκεπάζουμε με μεμβρανη και το αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες να σφίξει.
Παίρνουμε την μαρμελάδα και την αδειάζουμε σε ένα μπώλ.
Αν είναι πολύ σφικτή την αραιώνουμε με 2 κουταλιές ζεστό νερό.
Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα ομοιόμορφα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου