Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα πακέτο μπισκότα πτιμπέρ τριμμένα στο μίξερ
- 120 γραμμάρια βιτάμ
- 250 γραμμάρια γιαούρτι τόταλ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 300 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
- μαρμελάδα φράουλα
- ένα ταψάκι με τσέρκι 20cm




Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπώντας το μέχρι να γίνει όπως η κρέμα σαντιγύ.


Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπώλ με το τριμμένο μπισκότο.
Ανακατεύουμε λιωμένο βούτυρο με μπισκότο μέχρι να ενωθούν.
Έχουμε βάλει λαδόκολλα στο ταψάκι μας.



Rίχνουμε το μπισκότο όπου με την ανάποδη μεριά του ενός κουταλιού το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού και το πιέζουμε να σφίξει.



Ρίχνουμε από πάνω το τυρί μας όπου και το απλώνουμε ομοιόμορφα.



Το σκεπάζουμε με μεμβρανη και το αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες να σφίξει.
Παίρνουμε την μαρμελάδα και την αδειάζουμε σε ένα μπώλ.
Αν είναι πολύ σφικτή την αραιώνουμε με 2 κουταλιές ζεστό νερό.
Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα ομοιόμορφα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου