Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο ψητό η βραστό που μας έχει μεινει
- κρεμμύδια μπόλικα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- τυριά διαφόρα
- ροκφόρ
- λίγο κρασί
- βιτάμ
- αλάτι
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- φύλλο κρούστας
- λάδι για το λάδωμα των φύλλων
- σουσάμι




Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.
Σε τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια με λίγο νεράκι για να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγο κρασί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μαι αφήνουμε να σωθούν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το βιτάμ και σωτάρουμε τα υλικά μας.
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε την πάπρικα και τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά.


Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά; και τα τυριά μας.
Ετοιμάζουμε την πίτα μας είτε σε ταψί είτε σε μπουρέκια λαδώνοντας τα φύλλα και πασπαλίζοντας τα με  σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου